Van egy
hasznos tipped?

10 tipp szauna előtt

A szauna, infraszauna az egészséged és a szépséged egyik legfőbb kulcsa. Szaunázz rendszeresen a szép bőrért, a karcsú vonalakért, a rendszeres méregtelenítésért és a jó közérzetért!

Keret 10 tipp szauna előtt
 • Csak teljesen egészségesen látogasd a szaunát! Ha várandós vagy, szintén hagyd ki a szaunázást!
 • Szauna előtt soha ne egyél nehéz ételt! A teli gyomor a szaunázás ellensége, ha éhes vagy, inkább kapj be egy kis gyümölcsöt! Éhgyomorra se ülj be szaunázni, könnyen elszédülhetsz.
 • Mindig legyen nálad egy liter víz, hogy a folyadékpótlásról a kiadós izzadás után gondoskodni tudj.
 • Ne hagyd otthon a törülköződet sem, egyrészt a higiénia miatt, másrészt mert sok helyen be sem engednek nélküle.
 • Illóolajakat vigyél magaddal bátran, egy-egy csepp narancs vagy fahéj illat még intenzívebbé teszi az élményt.
 • Minden sminket moss le alaposan magadról, mert nem jó, ha az alapozó vagy a púder eltömi a bőröd. A szaunázásnak éppen a méregtelenítés a lényege.
 • Ne maradjon rajtad semmilyen fém nyaklánc, karkötő vagy óra, és a szemüvegedet is hagyd inkább kint!
 • Ne készülj félórás lustálkodásra, maximum 10-15 percet maradhatsz bent.  De ha szédülnél vagy hányingered lenne, azonnal ki kell menned akár pár perc után is.
 • Ha hideg vizes fürdőt vagy zuhanyt akarsz venni szauna után, megteheted, de mindig ügyelj a fokozatosságra!
 • Ha nem bírod a nagyon magas hőfokot, nyugodtan válaszd az infraszaunát, ahol nem 90 fok, csak 40-50 fok a hőmérséklet. Az infraszauna ára lehetővé teszi, hogy akár otthonra is beszerezz egyet magadnak.
 • Weboldal címe: szauna.hu/

  SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

  TOVÁBBI GYÓGYÁSZAT, KEZELÉSEK TIPPEK

  Digitális röntgen a fogászatban

  Digitális röntgen a fogászatban

  A röntgennel mélyrehatóan és pontosan megállapítható a fogak állapota, így a beavatkozást csak ott szükséges elvégezni, ahol valóban szükség van rá. Lássuk, hogy is működik a modern, digitális fogászati CT , illetve röntgen!

  Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

  Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

  A térdfájdalom mellett gyakori a csípőfájdalom időskori megjelenése is. Ez tünete lehet a csípőízület kopásának, sérülésének vagy combfejelhalásnak, mely esetén csípőprotézis beültetése szükséges.

  Algákkal teljes az élet

  Algákkal teljes az élet

  Az emberek ősidők óta fogyasztanak algákat a betegségek megelőzésének és a hatékony egészségmegőrzés céljából. A 2000-es években a természetgyógyászat újra felfedezte, és alga kapszula formába sűrítette az ősi tudást.

  Az ízületek védelmében

  Az ízületek védelmében

  Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

  Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

  Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

  Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”