Van egy
hasznos tipped?

Így gyógyultam meg a Komáromi fürdőben

Májusban fájni kezdett a nyakam. A reumatológus azt állapította meg, hogy van egy kezdődő gerincsérvem. Egy komáromi fürdőkúra segített.

Keret Így gyógyultam meg a Komáromi fürdőben

Májusban egy reggel arra ébredtem, hogy rettenetesen fáj a nyakam. Reggel nem tudtam bemenni a munkahelyemre, mert a legkisebb mozdulat is kínszenvedés volt. A férjem levitt az orvoshoz. A röntgen és az ultrahang kimutatta, hogy kezdődő gerincsérvem van. Nagyon megijedtem.

Utánanéztem a dolgoknak és kiderült, hogy az én koromban, negyven fölött már viszonylag sokan küzdenek ezzel a problémával, és kis odafigyeléssel nagyon jól szinten tartható az állapot. A legtöbb forrás a súlyfürdőt és úgy általában, a gyógyfürdőt javasolta a probléma javítására. el is határoztuk, hogy az idei szabadságot valamelyik gyógyfürdőben töltjük. Csakhogy, mivel két gyermekünk is van, egyáltalán nem volt mindegy, mit választunk.

A belföldi utazás gyerekekkel egyébként sem gyerekjáték. Nekik sok szórakozásra van szükségük, nekünk viszont inkább nyugodt pihenésre. A kettő sajnos nem mindig találkozik: a hotelben ők unatkoznak, a nyaralóban mi veszünk el a mindennapos főzés-takarítás-előkészítés háromszögében.

Már előre tartottam attól, hogy mit fognak kezdeni magukkal a kislányok egy gyógyfürdőben. De akkor megpillantottam a komáromi gyógyfürdő reklámját az egyik hirdetőoszlopon, és tudtam, hogy ez nekünk való.

A fürdő alapból gyermekbarát, ráadásul a közelben egy szuper akciós szállást is sikerült foglalnunk, egy nagyon kellemes, családbarát hotelben

Amíg én a masszázst és a súlyfürdőt próbálgattam, a párom és a gyerekek az erődrendszerben kirándultak, megnézték a lovasszínház programjait, játszottak a vízben, fagyiztak, vagy a hotelben bérelhető bicikliken tekeregték körbe a várost,

A nyakam hála istennek sokat javult, már teniszezek, és itthon is rendszeresen úszom. Elhatároztuk, hogy mostantól évente többször is elmegyünk ide egy-egy hosszúhétvégére, hogy szinten tudjam tartani az állapotomat.

Remélem, most már minden rendben alakul, és soha többé nem kell megélnem a fájdalmat. De legalább egy pozitívuma van a történetnek: egy nagyon jó fürdőhellyel, sok kellemes lehetőséggel ismerkedtem meg.

Weboldal címe: www.hetvezerapartman.hu/?base=static&type=thermal

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI GYÓGYÁSZAT, KEZELÉSEK TIPPEK

Az ízületek védelmében

Az ízületek védelmében

Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”

Szuperétkek szuper hatásai – az algák népszerűségének nyomában

Szuperétkek szuper hatásai – az algák népszerűségének nyomában

Az egészség trendi!

A szuperfúd-forradalom még mindig eszeveszetten tombol. Az áfonya még oké, de manapság már olyan kajákról áradoznak az egészségguruk, melyek létezéséről még ükapáink sem hallottak! – na jó, egészen eddig mi sem, ugyebár.

Most akkor káros az elektromos cigaretta vagy sem?

Most akkor káros az elektromos cigaretta vagy sem?

Sok egymásnak ellentmondó tanulmányt és cikket kell végigolvasnia annak, akit az elektromos cigaretta hatása érdekel. Mi az igazság? Összeszedtük a fontosabb pro és kontra véleményeket!

Így lettem „infraszauna-függő”

Így lettem „infraszauna-függő”

A szaunával csak nemrég ismerkedtem meg, de miután kipróbáltam, tudtam, hogy otthonra is muszáj beszereznem egy infraszauna kabint. Ekkor még nem sejtettem, hogy ez életem egyik legjobb döntése lesz.