Van egy
hasznos tipped?

Így gyógyultam meg a Komáromi fürdőben

Májusban fájni kezdett a nyakam. A reumatológus azt állapította meg, hogy van egy kezdődő gerincsérvem. Egy komáromi fürdőkúra segített.

Keret Így gyógyultam meg a Komáromi fürdőben

Májusban egy reggel arra ébredtem, hogy rettenetesen fáj a nyakam. Reggel nem tudtam bemenni a munkahelyemre, mert a legkisebb mozdulat is kínszenvedés volt. A férjem levitt az orvoshoz. A röntgen és az ultrahang kimutatta, hogy kezdődő gerincsérvem van. Nagyon megijedtem.

Utánanéztem a dolgoknak és kiderült, hogy az én koromban, negyven fölött már viszonylag sokan küzdenek ezzel a problémával, és kis odafigyeléssel nagyon jól szinten tartható az állapot. A legtöbb forrás a súlyfürdőt és úgy általában, a gyógyfürdőt javasolta a probléma javítására. el is határoztuk, hogy az idei szabadságot valamelyik gyógyfürdőben töltjük. Csakhogy, mivel két gyermekünk is van, egyáltalán nem volt mindegy, mit választunk.

A belföldi utazás gyerekekkel egyébként sem gyerekjáték. Nekik sok szórakozásra van szükségük, nekünk viszont inkább nyugodt pihenésre. A kettő sajnos nem mindig találkozik: a hotelben ők unatkoznak, a nyaralóban mi veszünk el a mindennapos főzés-takarítás-előkészítés háromszögében.

Már előre tartottam attól, hogy mit fognak kezdeni magukkal a kislányok egy gyógyfürdőben. De akkor megpillantottam a komáromi gyógyfürdő reklámját az egyik hirdetőoszlopon, és tudtam, hogy ez nekünk való.

A fürdő alapból gyermekbarát, ráadásul a közelben egy szuper akciós szállást is sikerült foglalnunk, egy nagyon kellemes, családbarát hotelben

Amíg én a masszázst és a súlyfürdőt próbálgattam, a párom és a gyerekek az erődrendszerben kirándultak, megnézték a lovasszínház programjait, játszottak a vízben, fagyiztak, vagy a hotelben bérelhető bicikliken tekeregték körbe a várost,

A nyakam hála istennek sokat javult, már teniszezek, és itthon is rendszeresen úszom. Elhatároztuk, hogy mostantól évente többször is elmegyünk ide egy-egy hosszúhétvégére, hogy szinten tudjam tartani az állapotomat.

Remélem, most már minden rendben alakul, és soha többé nem kell megélnem a fájdalmat. De legalább egy pozitívuma van a történetnek: egy nagyon jó fürdőhellyel, sok kellemes lehetőséggel ismerkedtem meg.

Weboldal címe: www.hetvezerapartman.hu/?base=static&type=thermal

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI GYÓGYÁSZAT, KEZELÉSEK TIPPEK

Digitális röntgen a fogászatban

Digitális röntgen a fogászatban

A röntgennel mélyrehatóan és pontosan megállapítható a fogak állapota, így a beavatkozást csak ott szükséges elvégezni, ahol valóban szükség van rá. Lássuk, hogy is működik a modern, digitális fogászati CT , illetve röntgen!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

A térdfájdalom mellett gyakori a csípőfájdalom időskori megjelenése is. Ez tünete lehet a csípőízület kopásának, sérülésének vagy combfejelhalásnak, mely esetén csípőprotézis beültetése szükséges.

Algákkal teljes az élet

Algákkal teljes az élet

Az emberek ősidők óta fogyasztanak algákat a betegségek megelőzésének és a hatékony egészségmegőrzés céljából. A 2000-es években a természetgyógyászat újra felfedezte, és alga kapszula formába sűrítette az ősi tudást.

Az ízületek védelmében

Az ízületek védelmében

Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”