Van egy
hasznos tipped?

Lumbágó: amikor moccanni sem bírsz…

Ha veled is előfordult már, hogy egy rossz mozdulat miatt felegyenesedni sem bírtál, akkor pontosan tudod, milyen elviselhetetlen fájdalommal járhat a lumbágó.

Keret Lumbágó: amikor moccanni sem bírsz…

Napjainkban egyre több harmincas-negyvenes férfit és nőt érintenek a kellemetlen gerincpanaszok. Abban az életkorban, amikor a leginkább energikusnak kellene lennie, egyre több fiatal ember panaszkodik lumbágóra vagy gerincsérvre. A túlterheltség, a mozgáshiány, a rossz tartás, az ülőmunka mind ott van a lumbágó hátterében, de a fájdalom konkrétan egy-egy rossz mozdulat – hajlás, kiegyenesedés, súly cipelése – miatt robban ki és a porckorongok elváltozása okozza. Babavárás alatt sem szokatlan a lumbágó felbukkanása, hiszen a gerinc terhelése ilyenkor jelentősen megnövekszik.

Ez a hirtelen előtörő, deréktáji fájdalom annyira erős lehet, hogy hajlott kényszertartásban kell töltened akár napokat is, akár egy öregembernek. A fájdalom általában a gerinc ágyéki-keresztcsonti részén kezdődik, és gyakran kisugárzik a csípő irányába. De ne aggódj, csontkovács módszerekkel a lumbágó viszonylag jól kezelhető: az elsődleges cél az izomgörcs csökkentése az adott területen és a hát izomzatának teljes ellazítása tornával, masszázzsal, speciális gyakorlatokkal. A tünetek szerencsére alapesetben viszonylag gyorsan csökkenek, a fájdalom megszűnik.         

Vigyázz, gyakran előfordul, hogy a lumbágó olyankor jön elő, amikor huzamosabb ideig nagyon túlvállalod magad és nem lassítasz! Tanulj meg pihenni, lazítani, és szánj időt a rendszeres mozgásra, feltöltődésre.  

Weboldal címe: acsontkovacs.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI GYÓGYÁSZAT, KEZELÉSEK TIPPEK

Digitális röntgen a fogászatban

Digitális röntgen a fogászatban

A röntgennel mélyrehatóan és pontosan megállapítható a fogak állapota, így a beavatkozást csak ott szükséges elvégezni, ahol valóban szükség van rá. Lássuk, hogy is működik a modern, digitális fogászati CT , illetve röntgen!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

A térdfájdalom mellett gyakori a csípőfájdalom időskori megjelenése is. Ez tünete lehet a csípőízület kopásának, sérülésének vagy combfejelhalásnak, mely esetén csípőprotézis beültetése szükséges.

Algákkal teljes az élet

Algákkal teljes az élet

Az emberek ősidők óta fogyasztanak algákat a betegségek megelőzésének és a hatékony egészségmegőrzés céljából. A 2000-es években a természetgyógyászat újra felfedezte, és alga kapszula formába sűrítette az ősi tudást.

Az ízületek védelmében

Az ízületek védelmében

Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”