Van egy
hasznos tipped?

Lumbágó: amikor moccanni sem bírsz…

Ha veled is előfordult már, hogy egy rossz mozdulat miatt felegyenesedni sem bírtál, akkor pontosan tudod, milyen elviselhetetlen fájdalommal járhat a lumbágó.

Keret Lumbágó: amikor moccanni sem bírsz…

Napjainkban egyre több harmincas-negyvenes férfit és nőt érintenek a kellemetlen gerincpanaszok. Abban az életkorban, amikor a leginkább energikusnak kellene lennie, egyre több fiatal ember panaszkodik lumbágóra vagy gerincsérvre. A túlterheltség, a mozgáshiány, a rossz tartás, az ülőmunka mind ott van a lumbágó hátterében, de a fájdalom konkrétan egy-egy rossz mozdulat – hajlás, kiegyenesedés, súly cipelése – miatt robban ki és a porckorongok elváltozása okozza. Babavárás alatt sem szokatlan a lumbágó felbukkanása, hiszen a gerinc terhelése ilyenkor jelentősen megnövekszik.

Ez a hirtelen előtörő, deréktáji fájdalom annyira erős lehet, hogy hajlott kényszertartásban kell töltened akár napokat is, akár egy öregembernek. A fájdalom általában a gerinc ágyéki-keresztcsonti részén kezdődik, és gyakran kisugárzik a csípő irányába. De ne aggódj, csontkovács módszerekkel a lumbágó viszonylag jól kezelhető: az elsődleges cél az izomgörcs csökkentése az adott területen és a hát izomzatának teljes ellazítása tornával, masszázzsal, speciális gyakorlatokkal. A tünetek szerencsére alapesetben viszonylag gyorsan csökkenek, a fájdalom megszűnik.         

Vigyázz, gyakran előfordul, hogy a lumbágó olyankor jön elő, amikor huzamosabb ideig nagyon túlvállalod magad és nem lassítasz! Tanulj meg pihenni, lazítani, és szánj időt a rendszeres mozgásra, feltöltődésre.  

Weboldal címe: acsontkovacs.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI GYÓGYÁSZAT, KEZELÉSEK TIPPEK

Az ízületek védelmében

Az ízületek védelmében

Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”

Szuperétkek szuper hatásai – az algák népszerűségének nyomában

Szuperétkek szuper hatásai – az algák népszerűségének nyomában

Az egészség trendi!

A szuperfúd-forradalom még mindig eszeveszetten tombol. Az áfonya még oké, de manapság már olyan kajákról áradoznak az egészségguruk, melyek létezéséről még ükapáink sem hallottak! – na jó, egészen eddig mi sem, ugyebár.

Most akkor káros az elektromos cigaretta vagy sem?

Most akkor káros az elektromos cigaretta vagy sem?

Sok egymásnak ellentmondó tanulmányt és cikket kell végigolvasnia annak, akit az elektromos cigaretta hatása érdekel. Mi az igazság? Összeszedtük a fontosabb pro és kontra véleményeket!

Így lettem „infraszauna-függő”

Így lettem „infraszauna-függő”

A szaunával csak nemrég ismerkedtem meg, de miután kipróbáltam, tudtam, hogy otthonra is muszáj beszereznem egy infraszauna kabint. Ekkor még nem sejtettem, hogy ez életem egyik legjobb döntése lesz.