Van egy
hasznos tipped?

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

A térdfájdalom mellett gyakori a csípőfájdalom időskori megjelenése is. Ez tünete lehet a csípőízület kopásának, sérülésének vagy combfejelhalásnak, mely esetén csípőprotézis beültetése szükséges.

Keret Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

Azonban míg a lágyékhajlat fájdalma kezdetben reggeli kényelmetlenségként, esetleg a fáradtság velejárójaként jelentkezik, később komoly problémák forrásai lehetnek. Az ízületi fájdalom mértékétől függően függően a terápiára elegendő lehet különböző porcerősítők, fájdalomcsillapítók szedése, gyógytorna, valamint terheléscsökkentés. Amikor a szúró fájdalmak elviselhetetlen mértékűvé válnak, és a beteg ízülete nem képes forgó mozgásra, sürgős beavatkozás szükséges.

A csípőprotézis-műtét

A műtét előtt fontos elvégezni az úgynevezett „preoperatív tervezést”, mely négyféle röntgenfelvétel elkészítését foglalja magában: egy medence AP, illetve egy álló helyzetű medence oldalfelvételt, egy csípőízületi AP és egy csípőízületi oldalfelvételt.

Anyagát tekintve kétféle protézist különböztetünk meg egymástól (csípő- és térdprotézis esetében egyaránt). A cementes protéziseket antibiotikumos csontcementtel kell a csonthoz rögzíteni, míg a cement nélküliek befeszíthetők a szakszerűen előkészített csontba. Az, hogy melyik betegnél melyik technika alkalmazható, függ a beteg életkorától és csontminőségétől. Amikor csak lehet, a szakorvosok a cement nélküli protézisek beültetésére törekednek.

Az ízületi fájdalom vége

Angolszász országokban az úgynevezett posterior, más néven hátsó feltárás a legelterjedtebb. Ennek során leválasztásra kerülnek bizonyos izmok, ezért magasabb a műtét utáni csípőficam lehetősége. Az anterior, más néven elülső feltárás egyre elterjedtebb az Egyesült Államokban, illetve több Európai országban, köztük Magyarországon is. Ennek során nem kell átvágni, illetve leválasztani a csípőízületet körülvevő izomzatot, ezért a műtét utáni csípőfájdalom kisebb mértékű, és a felépülés is gyorsabb.

Weboldal címe: https://drbucs.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI GYÓGYÁSZAT, KEZELÉSEK TIPPEK

Digitális röntgen a fogászatban

Digitális röntgen a fogászatban

A röntgennel mélyrehatóan és pontosan megállapítható a fogak állapota, így a beavatkozást csak ott szükséges elvégezni, ahol valóban szükség van rá. Lássuk, hogy is működik a modern, digitális fogászati CT , illetve röntgen!

Algákkal teljes az élet

Algákkal teljes az élet

Az emberek ősidők óta fogyasztanak algákat a betegségek megelőzésének és a hatékony egészségmegőrzés céljából. A 2000-es években a természetgyógyászat újra felfedezte, és alga kapszula formába sűrítette az ősi tudást.

Az ízületek védelmében

Az ízületek védelmében

Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”

Szuperétkek szuper hatásai – az algák népszerűségének nyomában

Szuperétkek szuper hatásai – az algák népszerűségének nyomában

Az egészség trendi!

A szuperfúd-forradalom még mindig eszeveszetten tombol. Az áfonya még oké, de manapság már olyan kajákról áradoznak az egészségguruk, melyek létezéséről még ükapáink sem hallottak! – na jó, egészen eddig mi sem, ugyebár.