Van egy
hasznos tipped?

Nyugi, ma már mindenki pszichológushoz jár!

Ha elakadtál, kiégtél, és apró segítségre van szükséged a mindennapokban, nyugodtan fordulj pszichológushoz, ma ez már teljesen természetesnek számít.

Keret Nyugi, ma már mindenki pszichológushoz jár!

Evidensnek vesszük, hogyha fáj a torkunk, elmegyünk a körzeti orvoshoz, ha gyengének találjuk a szemüvegünket, meglátogatjuk a szemészt, és évente elvégeztetjük a szükséges kontrollvizsgálatokat. De az, hogy a lelkünk rendben legyen, sokszor a sor végére kerül. Ez nagyon rossz gyakorlat, amin érdemes változtatni!

Vannak nehéz időszakok mindenki életében: magánéleti kudarcok, karrierproblémák, családi gubancok, melyekre minden érző szívű ember lehangoltsággal, idegeskedéssel vagy akár akár evés- és alvászavarokkal reagál. És az a normális, hogy így reagál. Mégis, a társadalom vagy éppen a szűkebb környezet általában azt várja, hogy rendkívül gyorsan szedjük össze magunkat, bármi is történik velünk, miközben, ha belegondolunk, ez egy abszurd elvárás. Igenis előfordulhat, hogy hosszabb-rövidebb ideig segítséget igénylünk problémáink megoldásához, a fájdalmas események feldolgozásához.

Nyugodtan forduljunk pszichológushoz vagy vegyünk igénybe egy life coaching szolgáltatást, ha úgy érezzük, életünk valamelyik területe nem működik megfelelően, és egyedül nem találjuk rá a megoldást! Ne féljünk attól, hogy a szakember majd kívülről kényszerít ránk valamilyen művi megoldást, egy jó lélekbúvár ugyanis a bennünk rejlő lehetőségekből dolgozik, és ahhoz segít hozzá, hogy mélyebb önismerettel, több bátorsággal felvértezve magunk találjuk meg a kivezető utat: ő csak végigkísér a folyamaton. Semmi kínos nincs tehát abban, ha szakembertől kérünk tanácsot, ma már úgyis minden második embernek van pszichológusa, még akkor is, ha nem veri nagydobra.        

Weboldal címe: repaczkirita.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI GYÓGYÁSZAT, KEZELÉSEK TIPPEK

Digitális röntgen a fogászatban

Digitális röntgen a fogászatban

A röntgennel mélyrehatóan és pontosan megállapítható a fogak állapota, így a beavatkozást csak ott szükséges elvégezni, ahol valóban szükség van rá. Lássuk, hogy is működik a modern, digitális fogászati CT , illetve röntgen!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

A térdfájdalom mellett gyakori a csípőfájdalom időskori megjelenése is. Ez tünete lehet a csípőízület kopásának, sérülésének vagy combfejelhalásnak, mely esetén csípőprotézis beültetése szükséges.

Algákkal teljes az élet

Algákkal teljes az élet

Az emberek ősidők óta fogyasztanak algákat a betegségek megelőzésének és a hatékony egészségmegőrzés céljából. A 2000-es években a természetgyógyászat újra felfedezte, és alga kapszula formába sűrítette az ősi tudást.

Az ízületek védelmében

Az ízületek védelmében

Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”