Van egy
hasznos tipped?

Nyugi, ma már mindenki pszichológushoz jár!

Ha elakadtál, kiégtél, és apró segítségre van szükséged a mindennapokban, nyugodtan fordulj pszichológushoz, ma ez már teljesen természetesnek számít.

Keret Nyugi, ma már mindenki pszichológushoz jár!

Evidensnek vesszük, hogyha fáj a torkunk, elmegyünk a körzeti orvoshoz, ha gyengének találjuk a szemüvegünket, meglátogatjuk a szemészt, és évente elvégeztetjük a szükséges kontrollvizsgálatokat. De az, hogy a lelkünk rendben legyen, sokszor a sor végére kerül. Ez nagyon rossz gyakorlat, amin érdemes változtatni!

Vannak nehéz időszakok mindenki életében: magánéleti kudarcok, karrierproblémák, családi gubancok, melyekre minden érző szívű ember lehangoltsággal, idegeskedéssel vagy akár akár evés- és alvászavarokkal reagál. És az a normális, hogy így reagál. Mégis, a társadalom vagy éppen a szűkebb környezet általában azt várja, hogy rendkívül gyorsan szedjük össze magunkat, bármi is történik velünk, miközben, ha belegondolunk, ez egy abszurd elvárás. Igenis előfordulhat, hogy hosszabb-rövidebb ideig segítséget igénylünk problémáink megoldásához, a fájdalmas események feldolgozásához.

Nyugodtan forduljunk pszichológushoz vagy vegyünk igénybe egy life coaching szolgáltatást, ha úgy érezzük, életünk valamelyik területe nem működik megfelelően, és egyedül nem találjuk rá a megoldást! Ne féljünk attól, hogy a szakember majd kívülről kényszerít ránk valamilyen művi megoldást, egy jó lélekbúvár ugyanis a bennünk rejlő lehetőségekből dolgozik, és ahhoz segít hozzá, hogy mélyebb önismerettel, több bátorsággal felvértezve magunk találjuk meg a kivezető utat: ő csak végigkísér a folyamaton. Semmi kínos nincs tehát abban, ha szakembertől kérünk tanácsot, ma már úgyis minden második embernek van pszichológusa, még akkor is, ha nem veri nagydobra.        

Weboldal címe: repaczkirita.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI GYÓGYÁSZAT, KEZELÉSEK TIPPEK

Az ízületek védelmében

Az ízületek védelmében

Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”

Szuperétkek szuper hatásai – az algák népszerűségének nyomában

Szuperétkek szuper hatásai – az algák népszerűségének nyomában

Az egészség trendi!

A szuperfúd-forradalom még mindig eszeveszetten tombol. Az áfonya még oké, de manapság már olyan kajákról áradoznak az egészségguruk, melyek létezéséről még ükapáink sem hallottak! – na jó, egészen eddig mi sem, ugyebár.

Most akkor káros az elektromos cigaretta vagy sem?

Most akkor káros az elektromos cigaretta vagy sem?

Sok egymásnak ellentmondó tanulmányt és cikket kell végigolvasnia annak, akit az elektromos cigaretta hatása érdekel. Mi az igazság? Összeszedtük a fontosabb pro és kontra véleményeket!

Így lettem „infraszauna-függő”

Így lettem „infraszauna-függő”

A szaunával csak nemrég ismerkedtem meg, de miután kipróbáltam, tudtam, hogy otthonra is muszáj beszereznem egy infraszauna kabint. Ekkor még nem sejtettem, hogy ez életem egyik legjobb döntése lesz.