Van egy
hasznos tipped?

Szuperétkek szuper hatásai – az algák népszerűségének nyomában

Az egészség trendi!

A szuperfúd-forradalom még mindig eszeveszetten tombol. Az áfonya még oké, de manapság már olyan kajákról áradoznak az egészségguruk, melyek létezéséről még ükapáink sem hallottak! – na jó, egészen eddig mi sem, ugyebár.

Keret Szuperétkek szuper hatásai – az algák népszerűségének nyomában

Most viszont aki kicsit is menő – vagy szeretne az lenni – ganoderma kávéval (vagy zöld kávéval) űzi el a reggeli kómát, goji-bogyóval, chia maggal és maca porral gazdagon tuningolt ebédkét készít a melóba, és a gyerek uzsonnás dobozában is befigyelnek a chlorellával turbózott szenyák, mert a paradicsom meg az uborka csillaga már leáldozóban van.

Na de mi az a chlorella? Eszik vagy isszák?

Mindkettő! Érdemes lazítani kicsit az előítéleteinken (persze nem azt mondom, hogy tolni kell a krill olaj kapszulát), és adni egy esélyt ennek az édesvízi szuperalgának, ami szuperfúdista berkekben a méregtelenítés nagyágyújának számít. Ez a spirulináról is elmondható, ám a chlorella alga még a nehézfémektől is képes megtisztítani a sejteket! Nem mellesleg, egyetlen más szuper vagy nemszuper kaja sem tartalmazza a klorofillt olyan brutál mennyiségben, mint ez a zöld kis moszatka. A klorofill mellett gyógyszertári csudakészítményeket megszégyenítő mértékű B-, C- és E-vitamin, ásványi anyag, nyomelem és növényi rost található benne, melyek nélkülözhetetlenek szervezetünk számára.

Már tudom, hogy nagyon jó… na de mégis mire?

Röviden: mindenre. Nyilván a világbékét nem a chlorella rendszeres és lelkes fogyasztása fogja elhozni, de a testi-lelki egyensúlyod megteremtésében, megőrzésében nagy hasznodra lehet. Segít oldani a stresszt, kiváló immunerősítő, vérfrissítő, anyagcsere-stimuláló, emésztést segítő, vírus- és baktériumölő stb. Kutatások szerint a rákmegelőzésben is említésre méltó a hatékonysága, mivel képes semlegesíteni a daganatos sejtek kialakulásáért felelős szabadgyököket. Hogy lásd, nem beszélek zöldeket, tudj meg többet a chlorella alga fogyasztásának előnyeiről!

Ha kedvet kaptál a próbához…

…hát, azt nem csodálnám ilyen remek felvezető és kecsegtető egészségügyi hatások hallatán – illetve, olvastán. Nyugi, ha bejön, senki nem fog kicikizni, hogy Te is beálltál a szuperfúdisták táborába, és ha mégis, a chlorellával addigra olyan szintre csökkented a stresszt, hogy pont nem fog már érdekelni! Na szóval, ha készen állsz előítéleteid leküzdésére, a chlorellával kapszula, tabletta és por formájában is elkezdheted a pajtizást. Utóbbi főzéshez is alkalmazható, így bátran belecsempészheted a vasárnapi húslevesbe is a szuperalgát – hadd legyen egészségesebb a többi családtag is, ha tetszik nekik, ha nem!

Weboldal címe: https://www.biomenu.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI GYÓGYÁSZAT, KEZELÉSEK TIPPEK

Digitális röntgen a fogászatban

Digitális röntgen a fogászatban

A röntgennel mélyrehatóan és pontosan megállapítható a fogak állapota, így a beavatkozást csak ott szükséges elvégezni, ahol valóban szükség van rá. Lássuk, hogy is működik a modern, digitális fogászati CT , illetve röntgen!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

A térdfájdalom mellett gyakori a csípőfájdalom időskori megjelenése is. Ez tünete lehet a csípőízület kopásának, sérülésének vagy combfejelhalásnak, mely esetén csípőprotézis beültetése szükséges.

Algákkal teljes az élet

Algákkal teljes az élet

Az emberek ősidők óta fogyasztanak algákat a betegségek megelőzésének és a hatékony egészségmegőrzés céljából. A 2000-es években a természetgyógyászat újra felfedezte, és alga kapszula formába sűrítette az ősi tudást.

Az ízületek védelmében

Az ízületek védelmében

Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”